Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τα σενάρια για Σόφο, Βουγιούκα, Καλάθη και άλλα...

Επειδή τις τελευταίες μέρες έχουμε τρελαθεί με όλα όσα ακούγονται σχετικά με το ποιος θα μείνει, ποιος θα φύγει, ποιος θα έρθει και ποιος δεν θα έρθει, λέω να τα πάρουμε από την αρχή και να τα ξεκαθαρίσουμε.

Η σεζόν τελείωσε και ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά ξεκίνησε (βέβαια κάποιες κινήσεις είχαν γίνει από πριν τελειώσει η σεζόν). Αποκτήθηκαν οι Παππάς (SG), Γιάνκοβιτς (SF) και Φώτσης (PF) και ανανέωσαν οι Λάσμε (C), Γκιστ (PF), Κάρι (PG-SG) και Διαμαντίδης (PG) και παρέμειναν επίσης  Ούκιτς (PG-SG) και μέχρι νεοτέρας και ο Σκορδίλης (C) ενώ παρελθόν αποτελούν οι Τσαρτσαρής (PF-C) που κρέμασε τα παπούτσια του, Γκουίν (PF), Μασιούλις (SF), Γιαννόπουλος (SG), Ξανθόπουλος (PG) και ίσως μείνει ελεύθερος και ο Σχορτσανίτης (C).

Οπότε με λίγα λόγια ο Παναθηναικός για να "κλείσει" το ρόστερ της νέας σεζόν ψάχνει (σίγουρα) ακόμα έναν ψηλό (C) για 2η επιλογή πίσω από τον Λάσμε, έναν ψηλό που θα μπορεί να παίξει και C αλλά και PF, έναν γκάρντ (SF) για την θέση του Μασιούλις και ίσως και έναν ακόμα κοντό που θα μπορεί να παίξει είτε μόνο PG είτε και PG-SG. Δηλαδή ο Παναθηναικός όπως και την σεζόν που τελείωσε έτσι και την επόμενη θέλει να έχει στο ρόστερ του 13 παίχτες. Και εδώ έρχεται και η ερώτηση : "Ποιος θα μείνει εκτός;" αλλά δεν μπορώ να την απαντήσω διότι δεν ξέρω.

Πάμε τώρα στα σενάρια..

* Το μοναδικό συμβόλαιο που εκκρεμεί είναι αυτό του Σόφο. Ο Παναθηναικός λοιπόν του έχει κάνει πρόταση αλλά με μειωμένες αποδοχές κάτι το οποίο δεν αρέσει στον Σόφο και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει παρελθόν. Εδώ όμως έρχεται η περίπτωση ανταλλαγής Σόφο-Βουγιούκα η οποία ακούγεται εδώ και καιρό. Για να γίνει όμως η ανταλλαγή θα πρέπει ο Σόφο να ανανεώσει με τον Παναθηναικό. Υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 5/7 για να ενεργοποιηθεί η οψιόν ανανέωσης και έτσι ο Παναθηναικός θα τρέξει γρήγορα το θέμα ανταλλαγής. Πρώτα θα ενημερώσει τον Σχορτσανίτη για να δει αν θέλει να πάει στην Ούνιξ, στην συνέχεια αν πει το "ναι", θα προσπαθήσει να έρθει σε
προφορική συμφωνία με την Ούνιξ και αμέσως και με τον Βουγιούκα (ο οποίος θέλει να επιστρέψει) και τέλος αν πουν όλοι το "ναι" τότε θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Σχορτσανίτη και στην συνέχεια θα γίνει η ανταλλαγή. Αν όμως δεν συμφωνήσει κάποιος από τους 3 τότε ο Παναθηναικός μέχρι και τις 5/7 θα πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει νέα βελτιωμένη πρόταση στον Σόφο ή αν θα τον αφήσει ελεύθερο.

Όπως έγραψα και σε μια παρένθεση ο Βουγιούκας θέλει να επιστρέψει αλλά το θέμα είναι ότι αν δεν πετύχει η ανταλλαγή, ο Βουγιούκας δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμα 1 χρόνο και έτσι ο Παναθηναικός θα πρέπει να δώσει και κάποια χρήματα στην Ούνιξ για να τον αποδεσμεύσει εκτός από αυτά που θα δώσει στον Βουγιούκα για συμβόλαιο πράγμα που φαντάζει λίγο δύσκολο προς το παρόν αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αν είναι να κάνει την υπέρβαση θα θελήσει να την κάνει για να φέρει πίσω τον διακαή πόθο του, τον Νικ Καλάθη (θα γράψω στο τέλος για αυτό το θέμα). Βέβαια ο Παναθηναικός θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να φέρει πίσω τον Βουγιούκα και οι επόμενες μέρες ίσως να είναι καθοριστικές.

Σε περίπτωση που φύγει ο Σόφο και δεν αποκτηθεί ο Βουγιούκας τότε ο Παναθηναικός θα κινηθεί για ξένο ψηλό για 2η επιλογή πίσω από τον Λάσμε και θα κρατήσει τον Σκορδίλη για 3η επιλογή. Αλλά σε περίπτωση που είτε μείνει ο Σόφο είτε αποκτηθεί ο Βουγιούκας τότε ο Σκορδίλης (ίσως) θα αποτελέσει παρελθόν και ο Μπατίστ θα είναι έτοιμος να φορέσει πάλι την φανέλα του Παναθηναικού αφού ο Παναθηναικός του έχει κάνει πρόταση για να τον κρατήσει σταντ μπάι και μάλιστα κυκλοφορούν φήμες ότι υπάρχει προφορική συμφωνία.

* Για τον ψηλό ο οποίος θα μπορεί να παίξει και PF αλλά και C δεν έχει ακουστεί κάτι.

* Για τον παίχτη που θα καλύψει το κενό του Μασιούλις ακούγεται ότι θα είναι είτε Αμερικανός είτε Κινέζος. Πάντως εδώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η διαφορά στο οικονομικό ανάμεσα σε Παναθηναικό και Μασιούλις, δεν ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσε να βρεθεί μια λύση απλά ο Παναθηναικός θέλει να βρει κάποιον καλύτερο από τον Μασιούλις. Τώρα άμα τον βρει, θα το μάθουμε..

* Άφησα τελευταίο το θέμα που έσκασε χθες, αυτό με την επιθυμία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να φέρει πίσω τον Νικ Καλάθη (ο οποίος δεν έχει κανέναν πρόβλημα να επιστρέψει) και μάλιστα τον Καλάθη τον θέλει (σαν τρελός) και ο Αργύρης Πεδουλάκης. Η υπόθεση επιστροφής του Καλάθη δεν είναι καθόλου εύκολη. Άσχετα που όπως όλα δείχνουν δεν θα παίξει φέτος τελικά στο NBA αφού δεν υπάρχει χώρος στους Μάβερικς. Υπάρχει και άλλο εμπόδιο και λέγεται Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο Καλάθης δεσμεύεται με συμβόλαιο και οι Ρώσοι για να τον αποδεσμεύσουν ζητάνε 1εκ. το οποίο βέβαια με παζάρια μπορεί να πέσει αλλά όχι πολύ. Μετά όμως είναι το συμβόλαιο, τώρα ο Νικ παίρνει κάπου στα 1.2εκ. (το χρόνο) και λογικά θα ζητήσει είτε τα ίδια είτε παραπάνω. Αλλά το ξαναλέω ότι είναι διακαής πόθος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και μάλιστα τον θέλει και ο Πεδουλάκης οπότε πιστεύω ότι αξίζει να μοιράσουμε τις πιθανότητες σε 50-50.

Λίγο μετά τις 7:00 (το πρωί) μου ήρθε μήνυμα στο κινητό από έναν γνωστό που έχω στην ομάδα, ότι ο Παναθηναικός σκέφτεται και για αυτή την περίπτωση να προτείνει ανταλλαγή. Ποιον προτίθεται να δώσει για τον Καλάθη; Τον Ούκιτς. Στον Παναθηναικό σκέφτονται λοιπόν να προτείνουν τον Ούκιτς (και ίσως και ένα ποσό κάπου στις 200.000) για τον Νικ Καλάθη. Το θέμα όμως είναι το τι θέλουν Ούκιτς και Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Επίσης επειδή διάβασα σε ένα σάιτ ότι ο Παναθηναικό σκέφτεται να αποδεσμεύσει τον Ούκιτς, να ξεκαθαρίσω ότι ο Ούκιτς έχε κλειστό συμβόλαιο για ακόμα 1 χρόνο που σημαίνει ότι για να τον αποδεσμεύσει θα πρέπει να του δώσει και αποζημίωση οπότε κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Υ.Γ. Προτάθηκε και ο Σάρας..

Υ.Γ.2 Μπορεί τώρα τελευταία να μιλάμε συνέχεια για μπάσκετ αλλά δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε και δεν στηρίζουμε και το ποδόσφαιρο αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ!!!!

ΗΛΙΑΣ.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα φίλε Ηλία, γνώμη μου είναι ότι δεν θα πρέπει να μπούμε στην διαδικασία να κυνηγήσουμε τον Καλάθη. Δεν λέω πολύ καλός παίχτης και σίγουρα θα βοηθήσει πάρα πολύ αλλά καλύτερα να δοθούν τα λεφτά να γυρίσει ο Βουγιούκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο τέλος ούτε τον Ίαν θα πάρουμε και ούτε τον Καλάθη. Ας ψάξουν να βρουν έναν ξένο ψηλό και ας κρατήσουν τον Σκορδίλη. Επίσης τι μαλακία είναι αυτή με τον Κινέζο ρε σεις; Το διάβασα και σε κάποια σάιτ και τρελάθηκα...ας πάρουμε το 7ο φέτος και ας φέρει του χρόνου τον Κινέζο...Επίσης δεν βλέπω να το γράφεις αλλά κάπου διάβασα για Μπουρούση...Μην κάνουν καμιά μαλακία και τον πάρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΠΡΑΣΙΝΕ ΘΕΕ, ΜΑΖΙ ΠΑΟ ΕΧΩ ΜΑΣΤΟΥΡΩΣΕΙ